2020

December

Sinterklaas is weer in het land. Zo spannend allemaal! En zo’n leuke tijd! Liedjes zingen en cadeautjes bij de kachel.

En dan is het opeens bijna Kerst. En een lockdown , die een paar dagen voor de kerstvakantie ingaat. Dus merken we er nog niet heel veel van. Sommige ouders hebben vakantie, dus niet alle kinderen komen. Het is rustig, maar we vermaken ons prima met het maken van kerstknutsels.

November

Het is herfst en het begin van een drukke tijd. We beginnen met Sint-Maarten. En daarna hollen we pompoenen uit. Een vies werkje vind ik. maar het resultaat mag er zijn!

Oktober

Het is inmiddels oktober. Onderweg uit school hebben we kastanjes, beukennootjes en eikels verzameld. We hadden twee tassen vol! Wat waren ze zwaar! We hebben de tassen geleegd op de tafel. En al dagen wordt er met de herfstvruchten gespeeld. Er worden spinnenwebben gemaakt, poppetjes, huizen. Ze worden zelfs in het keukentje “gebakken en gekookt”.

In de Boskabouter hangen en staan allerlei herfst dingen. Zoals bijv: een slinger met spinnenwebben. Of zoals een jongen zei: “wat veel spinnenmeppers Jose”!

Ondanks de regen, spelen we toch nog wel eens buiten. Compleet ingepakt, dat wel dan. Want nat worden willen we niet 🙂 Ik heb hier wel laarsjes en regenkleding. En wat is er nu leuker dan lekker in de plassen stampen!!

September

Toch maar een nieuwe website gemaakt. De oude kon ik niet meer inkomen…. Deze lijkt best wel op de oude, heb ik expres gedaan, zodat het duidelijk is, dat ze bij elkaar horen. De herfst is aangebroken. Persoonlijk ben ik meer een lente en zomermens. Ik mag graag buiten zijn en hou van de warmte. We zijn nu vaker binnen en maken het natuurlijk wel gezellig. Zodra het kan, gaan we naar buiten. Even wandelen of gewoon buiten spelen. Ook maken we knutsels. Altijd heel leuk om te doen. Dit keer hebben we slakken en vosjes gemaakt. Hoewel ik vind, dat de vosjes wel een beetje een eekhoornstaart hebben:) Zie hierboven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s